professions-2065271_960_720
David van Lith
is reeds vanaf zijn negende jaar actief bezig met muziek en vooral met zang. Na ruim zeven jaar gesoleerd te hebben bij het Haags Matrozenkoor is hij op de jong-talent-afdeling beland van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2007 heeft hij zijn bevoegdheid van muziekdocent behaald, in 2011 gevolgd door zijn bachelor Zang Klassiek.
David is naast het Leeuwenkoor ook artistiek leider van Voices Unlimited Den Haag en vrouwenkoor Cadans Pijnacker en vervult bij het Haags Matrozenkoor de rol van vocal coach.
Bovendien is hij dirigent en manager van het projectkoor Cantores Amatores (Pijnacker en omgeving).
Zijn zangrepertoire (tenor) reikt van de 16e eeuw tot aan het heden. Enkele recent uitgevoerde stukken: Johannes Passion (J.S. Bach), Die sieben Worte Jesu (C. Franck) en de Messiah (G.F. Händel)
Projectmatig wordt David ingehuurd door o.a. het Haags Vocaal ensemble AdHoc, het Laurens Collegium Rotterdam, het Rotterdam Symphony Chorus en het Bachkoor Holland. Sinds mei 2013 is hij lid van het Tenso Europe Chamber Choir dat onder leiding staat van Kaspars Putnins en daarnaast zingt hij bij het in binnen- en buitenland geroemde Nederlands Kamerkoor.